KÉPZŐMŰVÉSZET

LÉLEGZET - SZÍN- VONAL

Október 18. 

10-16h 

Együtt alkotás, művészet felnőtteknek

1. Zentangle - Bárki számára megtanulható, gyakorolható rajztechnika, mely segíti az elmélyülést, fejleszti a koncentrációt. Meditációs fekete-fehér technika, mely során zenére rajzolunk, a légzés ütemére húzva a vonalakat. Ez a fajta improvizatív rajzolás meglepő-szép tartalmakat varázsol elő tudatalattinkból.

2. Flóra és Fauna

Akvarell technikával alapozunk egy terápiás feladat során. Majd az így kapott felületet töltjük fel saját fantázia világunk formáival, növényeivel, megalkotva ezzel egy mesebeli flórát és faunát.

A feladatok elvégzése szakmai segítséggel, vezetéssel támogatott. A hangsúly az alkotói élményen, a színek adta káprázatos világban való elmerülésen, a kikapcsolódáson van. Csendes alkotás, zenei háttérrel, elvárás mentes légkörben.

Cím: Veresegyház, Városi Múzeum, Múzeumi Művészkert

Szentlélek tér 5.

Részvételi díj: 8500 Ft

Az ár tartalmazza az anyagköltséget, az ebédet, a kávét, teát, sütit is.

Jelentkezni lehet:

+36203155522

orosz.helga4@gmail.com

forrás: pinterest
forrás: pinterest

ALKOTÓMŰHELY

7-12 éves gyerekeknek

Az Alkotóműhelyben mozgással, játékkal összekötve, zenére alkotunk. Célunk, hogy a gyerekek egy elvárás-mentes, nyugodt légkörben megtapasztalják az együtt-alkotás örömét, hiszen így fejlődhet kreativitásuk, oldódhatnak szorongásaik.

Ingyenes próbaóra!

4 alkalmas bérlet: 10 000 Ft

Kedd

 16-17-30h

Csütörtök

 16-17.30h

NYITOTT MŰTEREM

rajzstúdiumok

10-18 éveseknek

Ahol a képzőművészetet rendhagyó módon tanítjuk, gyakoroljuk. Ahol nyugodt légkörben, kis létszámú csoportban készülhetsz fel, akár a felvételire is.

Ingyenes próbaóra!

1500 Ft/óra

Csütörtök

 14-16 h

Szombat
10-12h

A foglalkozásokat vezeti: 

Orosz Helga, festőművész, művészeti oktató.

Érdeklődni és jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet:
 +36 20 3155-522

 vagy

  orosz.helga4@gmail.com

Bemutatkozás

Orosz Helga vagyok, 25 éve foglalkozom gyerekekkel, művészettel, oktatással, festészettel, anyasággal. Legalább ennyi ideje kutatom azt, hogyan lehetne örömtelivé és bárki számára elérhetővé, megtapasztalhatóvá tenni a művészetet, az alkotói folyamatot. Ugyanakkor jelen világunkban nagyon fontosnak és hiánypótlónak érzem a kreativitás fejlesztését. E két idea köré alakítom oktatói munkámat, foglalkozásaim tematikáját.

"A vágyam az, hogy egy olyan társadalomban élhessek és nevelhessek gyereket, amelyben senki sem akarja ráerőltetni a másikra a nézeteit, ahol az oktatás többfajta megközelítési módot is kínál a felnövekvő generációknak a világ megismeréséhez. ... Az ember által teremtett környezet esztétikája és a szellemi kapacitásunk között törvényszerű az összefüggés, ezért én minden erőmmel támogatom a művészetpedagógiát már a bölcsődében is. Az ember, ha nem rendelkezik arányérzékkel, nem ismerhet mértéket az élet semmilyen területén. Ha pedig nem ismerünk mértéket, merő tudatlanságból fogjuk egymást elpusztítani. Tanuljunk és tanítsunk egy életen át, hogy emberhez méltó életet élhessünk - ez az én filozófiám."

(Részlet Schilling Árpádtól)

Az alábbi linken tekinthetik meg a művész-portfoliómat:

https://www.oroszhelga.webnode.hu