műteremgaléria és előadótér

Karácsonyi workshop

felnőtteknek

2023.12.09. 15-18h

Várunk szeretettel karácsonyi, készülődős workshopunkra!

Krétafestékkel dekorált karácsonyi házikódÍszeket, angyalkákat fogunk készÍteni természetes anyagokból.

A foglalkozás dÍja: 6500 Ft/fő,

mely tartalmazza három fa házikó, és egy angyal-család elkészÍtéséhez az anyagszükségletet, oktatást, teát, sütit.

A részvétel regisztrációhoz és előleg befizetéséhez kötött. A regisztrációs fülnél lehet jelentkezni a programra. Mi felvesszük Veled a kapcsolatot és egyeztetjük a részleteket. Mindenképp jelezd az üzenetnél, melyik workshopra jelentkezel! 

Férőhelyünk limitált, 7-8 fős csoportot tudunk maximum fogadni. Ezért mihamarabb regisztrálj, nehogy lemaradj!

Ha kérdésed van, hÍvj nyugodtan!

+36203155522

Regisztráció

Karácsonyi nemezelő

Nemezelt angyalka készÍtése
2023.12.10. 14-17h


Családi csapatépítő workshop


Játékos csapatépítő szombat délutáni program családoknak különböző művészeti, drámapedagógiai, élményterápiás  eszközök segítségével. Egy új perspektívába helyezzük családi kapcsolatainkat. Nézőpontot váltunk, hogy egy kicsit a másik szemével is lássuk magunkat, egymást, mikroközösségünket, mely alapja életünknek, hétköznapjainknak.

Ráadásul egyre nagyobb gyerekeinkkel egyre kevesebb a közös program. Mi viszont nem sablonokkal dolgozunk, Hozzátok, a család tagjaihoz igazítjuk a programot. Vagyis nincs két egyforma családi csapatépítő délután. Ezért garantált, hogy minden életkorú, érdeklődésű résztvevő jól fog szórakozni.

Vegyetek részt közösen egy olyan családi programon, ahol csak Ti vagytok, csak Rólatok szól. Játszatok, gondolkodjatok, nevessetek együtt, mert ebből olyan kevés van a hétköznapokban.

Regisztrációt követően felvesszük Veletek a kapcsolatot és egyeztetünk időpontot. Egy család kb. 2-3 órát tölt itt.

A férőhely limitált, ezért egyszerre maximum 7 fős családot tudunk fogadni.

Kiknek ajánljuk?

Minden családnak, 

 - akik szívesen együtt töltenének egy nevetős, különleges szombat délutánt,

- akik sokszor "elbeszélnek" egymás mellett 

- akik kíváncsiak a másikra, egymásra,

- akik bátran belevágnak valami újba,

Nem lesz szükség hozzá művészi készségekre, csak játékosságra, nyitottságra. Kávéra, teára, sütire a vendégeink vagytok.

Gyertek és játsszatok együtt!

Várunk Benneteket szeretettel!

Tehát egyszerre csak egy család számára tartunk csapatépítőt, így egy előre egyeztetett időpontban tudtok helyet, idősávot foglalni. 

A workshop díja: 3000 Ft +Áfa/fő

Helyszín: Művészkert, Tapolca, Batsányi János utca 29.

Az alábbi űrlapon lehet regisztrálni:

Regisztráció:

Következő Bútorfestő workshop: 2024.január 27. 15-18h

Bútorfestő workshop 

Ha szeretnéd újjávarázsolni otthonod és elég kreatív vagy hozzá, úgy itt a lehetőség, hogy megtedd az első lépést.

A workshop célja, hogy megszerezd a megfelelő ismereteket és a szükséges tapasztalatokat ahhoz, hogy önállóan megvalósíthasd majd a bútorfestéssel kapcsolatos terveidet.

A workshop alatt megismerkedünk a krétafestékek tulajdonságaival, viselkedésével, mit, hogyan, mikor és mivel kell festeni. Mitől lesz rusztikus vagy időtálló a felület. Egy kisebb tárgyat fogunk lefesteni, díszíteni, antikolni. De lehetőség van arra is, hogy egyeztetés után egy otthonról hozott kisebb tárgyat is újjávarázsoljunk. Több színnel is dolgozunk az antik vagy vintage - hatás elérése érdekében. 

EZEKRE A KÉRDÉSEKRE BIZTOSAN VÁLASZT KAPHATSZ:

  • Milyen bútor ideális az átfestéshez (és mi az, ami inkább kerülendő a kezdetekkor)?
  • anyagismeret: Hogyan bánj az ilyen-olyan felületekkel?
  • Milyen színekkel lehet antik hatást elérni, és milyen színpárokat érdemes elkerülni?
  • Két vagy több szín megjelenése egy felületen, koptatott hatással

Ha pedig konkrét kérdésed van egy felújítandó bútorral kapcsolatban, akkor azt is megbeszéljük

Ehhez nincs másra szükség, mint regisztrálni a lejjebb lévő regisztrációs felületen vagy a megadott email-címen 

orosz.helga4@gmail.com

 és felvesszük veled a kapcsolatot, hogy egyeztessünk és megrendelhessük a kiválasztott színminta alapján a krétafestéket.

A workshop díja: 8500 ft/fő + a  választott festék(ek),

ami tartalmazza az  oktatást, az eszközöket, az alapozót és  fedőlakkot, egy festeni való tárgyat, kávét, teát.

Nem tartalmazza a festéket, hiszen mindenki a saját ízlésének megfelelő festékkel tud így dolgozni, amiből bőven marad, hogy otthon még egy ajtót is le tudjon vele festeni. :)

Egy doboz krétafesték ára: 3500 Ft, ez kb. 6-10 m2 felületre elég.

A festéket a Pálffy és Papp Kft., Asztalos és Bútorház biztosítja.  https://palffypapp.hu/ 

Ha bizonytalan vagy, hívj nyugodtan, szívesen adok tanácsot, segítek dönteni.

Helyszín: Művészkert, Tapolca, Batsányi János utca 29.

Időpont: 2024.01.27. 15h

Időtartam: kb. 3 óra

Érdeklődni az alábbi számon  lehet: +36203155522

Várunk szeretettel a Művészkertben!

Regisztráció:

Eddigi programok(2023):

Eddigi előadások:

A művészek életét, a festmények történetét boncolgató előadás-sorozatunkon ez alkalommal olyan különleges alkotásokat vizsgálunk meg, mint a világ legdrágább festményét, annak titokzatos sorsát, és rejtjeleit. Vagy Leonardo és Velazquez képeit, melyek meglepő információkat, titkos tudást hordoznak. Együtt nyomozzuk ki rétegről rétegre a képek rejtett üzeneteit, hogy feltáruljon a valódi tartalmuk. Garantálhatom, hogy nem minden az, aminek látszik, és hogy ez egy kellőképpen izgalmas "utazás" lesz!

Ez alkalommal nézőpontváltó előadásunkon az őrület és művészet határait próbáljuk feltérképezni, újrafogalmazni. Vajon minden művész kicsit őrült vagy lehet egy pszichiátriai betegből művész? Outsider művész vagy szürrealista? Megérti a társadalom? Kortárs alkotás vagy "ilyet az én gyerekem is fest otthon"? Hogy határozzuk meg, mi a művészet? Ilyen, és ehhez hasonló kérdéseket. témákat feszegetünk majd. Beszélgetünk híres kortárs vagy szürrealista művészek életéről, munkáikról, művészbetegek életéről. munkásságáról, elfogadottságáról.

Alkotói folyamat és terápia között hol a határ? Kipróbáljuk, megvitatjuk, átértékeljük az eddig gondoltakat. Nézőpontot váltunk, vetítünk, játszunk, beszélgetünk.

Hogy határoznánk meg a performansz lényegét? Extrém performanszok - magamutogatás, figyelemfelhívás vagy társadalomkritika? Azon túl, hogy kipróbálunk egy-két híres performansz-elemet, együtt gondolkodunk, beszélgetünk a különböző performanszok üzeneteiről, létjogosultságáról. Olyan híres művészek munkáiba nyerhetünk majd bepillantást, mint Maria Abramovic, Ana Mendieta, Heather Hansen vagy Pjotr Pavlenszkij.

Vajon mi rejtőzik egy-egy kép mögött? Ki lehet a modell ? A szerelmes társ, aki a múzsa, vagy egy elképzelt társ, aki szintén a múzsa? Sírig tartó vagy plátói szerelmek, melyek halhatatlanná váltak a vásznon. Meglepő kapcsolatok, titkok és talányok. Játsszunk, gondolkodjunk együtt a XX. század eleji, magyar festőművészek alkotásairól, emberi kapcsolatairól!

 Vajon mi rejtőzik egy-egy kép mögött? Ki lehet a modell , és ki a festő? Mire gondolhatott a művész? Ilyen, és ehhez hasonló kérdéseket feszegetünk majd együtt, miközben megismerjük a képek valódi történetét. A képekét, melyek hűen tükröznek és mutatnak be életeket, sorsokat. Hihetetlen és hétköznapi történeteket, melyek akár a mieink is lehetnének. ... 

A foglalkozásokat vezeti: 

Orosz Helga, festőművész, művészeti oktató.

Érdeklődni és jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet:
 +36 20 3155-522

 vagy

  orosz.helga4@gmail.com

Bemutatkozás

Orosz Helga vagyok, 25 éve foglalkozom gyerekekkel, művészettel, oktatással, festészettel, anyasággal. Legalább ennyi ideje kutatom azt, hogyan lehetne örömtelivé és bárki számára elérhetővé, megtapasztalhatóvá tenni a művészetet, az alkotói folyamatot. Ugyanakkor jelen világunkban nagyon fontosnak és hiánypótlónak érzem a kreativitás fejlesztését. E két idea köré alakítom oktatói munkámat, foglalkozásaim tematikáját.

Az alábbi linken tekinthetik meg a művész-portfoliómat:

https://www.oroszhelga.com